Dit Is Het Bewijs Dat Je Op De Goede Weg Bent

door

Ze fronst haar wenkbrauwen en denkt diep na. ‘Ik zou niet eens meer weten wat er nou precies aan de hand was’ zegt ze en ze kijkt me lachend aan.

Ik ben in gesprek met een prachtige vrouw en ze maakt monstersprongen naar een Schitterend Leven. Na een leven vol gedoe en drama heeft ze 100% voor zichzelf en voor haar dromen gekozen. Vandaag hadden we het over de kracht van focus en wat je kunt doen om weer terug te keren naar de focus die goed voelt en verruimend is.

Het was alsof er een inzicht ontplofte in m’n hoofd terwijl ze aan het vertellen was.
Binnen een paar seconden zie ik mezelf vroeger en mezelf nu en het levensgrote verschil.

Vroeger wist ik PRECIES wat er was gebeurd, wie wat zei tijdens de ruzie, wat PRECIES de aanleiding was, wat PRECIES het gevolg was, WAAROM het zo ontzettend onredelijk WAS en wat vervolgens het effect was. Of het nu 2 of 5 dagen stil was in huis, ik wist het nog precies te reproduceren. En ik wist ook nog precies wie het initiatief nam om weer te praten. En bij de volgende ruzie of het volgende gedoe wist ik ook nog hoe lang geleden het was dat de laatste zich had aangediend.

Dito voor gedoe op werk, irritaties in vriendschappen of drama in de familie.

Ik had mezelf een soort van fotografisch geheugen voor &*#^!@%#@ aangeleerd.
En vervolgens blonk ik uit in herkauwen en opnieuw beleven.
Uit angst om te verliezen.
Uit paniek en uit zelfbescherming.
Omdat ik dacht dat het nodig was.

Als ik terugkijk moet ik lachen en denk ik ‘och lieverd..’.

Want nu.. ik weet het niet meer.
Als er gedoe komt (en dat komt altijd) komt het en gaat het ook weer.
Geen idee waar het precies over ging.

Als er onenigheid is (en dat komt altijd) komt het en gaat het ook weer.
Geen idee wat nou de aanleiding was en hoe het weer stopte.

Als ik contrast ervaar (en dat blijft altijd) weet ik niet meer precies wat het was en hoe het precies ging.

Maar één ding onthoud ik wel, met heel m’n hart en ziel en dat is het prachtige, ontroerende, intense en dankbare resultaat ervan.

De levenslessen die ik mag leren.
De inzichten die komen.
De verlangens die ik nog duidelijker voel.
De inspiratie die als uit het niets lijkt te komen.
Het geluksgevoel als de stroom weer gaat stromen.
Het plezier van de focus mogen kiezen en ervaren hoe alles eromheen meebeweegt.

De kracht van focus.
De levensreddende kracht van focus.
De onmetelijke kracht van focus.
De magische kracht van focus.

Liefs, Divera

P.s. Herken je iets in dit stuk? Ik ben echt heel benieuwd, wil je dat hier met me delen?