Een einde en een nieuw begin

door

Het is eind 2019 en ik heb een prachtig jaar achter de rug.

Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk.
Maar voordat het nieuwe hoofdstuk echt kan beginnen, is een ander hoofdstuk nodig.
Een einde, een slot, een toegift, een dankwoord, een afronding.

Hét handboek voor beginnende coaches

In januari wist ik het al, dit werd het jaar van mijn eerste boek. Ik wilde een boek waarin alles wat ik ben als dé coach voor beginnende coaches samen zou komen. De deadline voor het schrijfwerk was eind januari en man oh man wat heb ik me de schompes gewerkt! De Magic Mornings  zijn in die periode geboren. Wekenlang stond ik heel vroeg op om tussen 5.00 en 7.00 uur om aan mijn boek te schrijven. Het boek werd een verzameling van mijn belangrijkste blogs in combinatie met stappenplannen en een speciale online toolkit. Het proces van het ontstaan van het boek was fantastisch. Met dankbaarheid ben ik door al m’n schrijfwerk van de voorgaande jaren gegaan en dat was veel! Ik had meer dan 100 blogs geschreven en ze mochten niet allemaal mee in het boek. Dus daar ging ik, alles in detail doorlezen, besluiten of ze mochten blijven of mochten gaan. Wow, wat was dat moeilijk. Kill your darlings, zeggen ze wel eens. Nou, er zijn heel wat darlings gesneuveld in de wording van het boek. Een prachtig proces, zo’n boek schrijven.

Ik ben meer dan trots op de prestatie die ik heb geleverd. Ik had een wens, een droom en ik heb gedaan wat nodig was om dit prachtige boek vorm te geven.

Het boek is meer dan een bekroning op mijn werk als dé coach voor beginnende coaches. Het is voor mij een symbool om de cirkel rond te maken. Al bij de eerste gedachtes over dit boek wist ik dat het zou staan voor de afronding van één fase en de verwelkoming van een volgende fase. De details wist ik nog niet, maar ik voelde aan alles dat ik met dit boek een symbolisch en energetisch punt zou zetten achter een periode in m’n leven.

Bijna helemaal mezelf zijn

Netwerken op grote events, masterclasses, opleidingsdagen, workshops, ik ben meer dan ooit live met mensen in contact geweest dit jaar. En dit jaar ben ik voor het eerst dagvoorzitter geweest op een prachtig event. En ik voel m’n energie en m’n grootsheid toenemen zodra ik voor een groep en/of tussen mensen mag staan. Dit jaar waren de bijeenkomsten en sessies geweldig, zeker, maar nog niet helemaal Divera.

Hoe groot m’n mond ook is, ik durfde nog niet helemaal mezelf te zijn. Hoe zelfverzekerd ik ook overkom, ik had nog niet de moed om het spel helemaal volgens mijn regels te spelen. Hoe eigenwijs ik misschien lijk, ik maakte de wensen, eisen en oordelen van een ander nog teveel onderdeel van mijn pad.

Geeft niks.
Elk gedoe heeft de belofte van iets groters.

Mooie mensen

Dit jaar heb ik me voor het eerst bewust afgestemd op Soul Mate Friendships. Met intentie heb ik afgestemd op de vriendschappen die mij zouden verrijken, verrassen en die het beste in naar mij naar boven zouden halen. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt en oude vriendschappen gingen ineens op een andere, betere, fijnere manier verder. Ik heb me gedragen gevoeld en uitgedaagd op de juiste momenten én op de juiste manier!

Schitterende Seksualiteit

Langer dan me lief is heeft het leven me uitgedaagd op het gebied van seksualiteit. Zo bijzonder dat zoiets natuurlijks zoveel gedoe kan opleveren. Ik heb het zelf ervaren en kijk om je heen. Een soort van gouden middenweg lijkt er bijna niet te zijn. Of er wordt gezwegen over het onderwerp of je ziet de uitspattingen om je heen. Dit jaar heb ik een oud patroon doorbroken, nieuwe kennis opgezogen als een spons en oud gedoe opgelost. En ik ben gestart om anderen te helpen om dit onderwerp helemaal te omarmen en te zien voor wat het is: een essentieel onderdeel van een schitterend leven.

Divera geeft Inspiratie

Wat nou als ik iets kon doen wat helemaal is zoals ik wil?
Waarin ik alles van mezelf kwijt kan?
Waarin ik alles doe omdat IK dat wil?

Vrijuit praten en delen, vertellen wat er in me opkomt, groots en meeslepend op het ene moment en klein en kwetsbaar op het volgende moment. Mijn talent inzetten om jouw gedachtekringetje te doorbreken en je nieuwe richtingen te laten zien. Helemaal op de Divera manier. Online, zodat iedereen er toegang toe heeft.

En vanuit die dagdroom is in juni 2019 ‘Divera geeft Inspiratie’ geboren (formally known as ‘Divera geeft Vragen’).

Een maandelijkse gratis sessie waarin je allerlei vragen kan stellen en ik geef je vragen en affirmaties om mee af te stemmen en zelf verder mee aan de slag te gaan. Mijn eerste programma helemaal zoals ik echt ben, zonder consessies en zonder de (on)geschreven regels te volgen. En de effecten zijn weer zo ontzettend mooi.

“Deze sessies zijn magisch mooi! In besloten setting geeft Divera prachtige vragen voor je eigen ingebrachte vraagstukken. Met deze vragen nodigt ze je uit een laag dieper te gaan in het afstemmen op jouw schitterend leven. Divera op haar best brengt jou precies wat je nodig hebt om die stap vooruit te zetten.”

“Meedoen aan een sessie van divera betekent weer verder groeien. Daar waar je vastloop leert ze jezelf de juiste vragen stellen. Inzichten komen, blokkades wordrn opgelost en gevoelens kunnen weer vrij stromen. Hoe mooi is dat!”

Dit programma gaf me mijn eerste aanknopingspunt voor het volgende hoofdstuk in mijn werk: Schitterend Leven.

Echt afscheid van een oud verhaal

In een prachtige ceremonie heb ik op 14 december 2019 afscheid genomen van een oud, pijnlijk, hardnekkig verhaal. En eigenlijk ging het anders, het verdween gewoon. Ik stond op het punt om oude woorden te herhalen over mijn bestaansrecht, oude gevoelens te herbeleven over de dood van mijn moeder en oude overtuigingen te blijven voeden met mijn aandacht over waarom ik geen recht had op geluk. Ik haalde adem, ik was van plan om het weer uit te spreken en ineens was het weg. Ik zag het voor m’n ogen oplossen.

Het is niet aan de ander om jouw pijn te verzachten.
Het is niet aan de ander om jouw pijn op te lossen.
Het is niet aan de ander om te navigeren rond de randen van jouw drama.

Het is jouw verantwoordelijkheid om te dealen met jouw pijn.
Dat hoeft niet altijd zoals een feniks, in vuur ontvlammen en herrijzen uit de as.
Dat kan ook heus door simpelweg een besluit te nemen.

Maar het is JOUW feestje.
Het is tenslotte ook jouw leven.

Eerlijk zijn

Schitterend Leven is eerlijk zijn, als eerste naar mezelf. Wat ik wil, waar ik naar verlang, hoe ik mijn leven wil leven, waar ik voor sta, hoe ik me wil uiten, waar ik me mee bezig wil houden, waar ik mijn energie in wil steken, waar ik energie van krijg.

En daarbij hoort dus ook mezelf uitspreken en actie nemen als er dingen gebeuren die ik niet wil. En MAN wat is dat moeilijk. Want het oude patroon in mij heeft de stand van waardering en erkenning, de standaard reactie van ‘wat hoort’ en de oude programmering van vooral naar de buitenwereld kijken of het wel goed is wat ik doe.

Het deed soms bijna fysiek pijn, maar ik ben gaan staan voor wie ik ben.
Tot in mijn dromen werd ik achtervolgd door de angstbeelden die m’n ego me wilde voorhouden, om maar vooral niet mijn eigen pad te kiezen.
Want dat is eng, en raar en anders en groot verdriet ligt op de loer!!

Hmmmm, ik maak het plaatje er niet erg rooskleurig van op deze manier. Oh well, shit happens. Jij hebt er niks aan als ik je de leugens vertel dat Schitterend Leven een soort van moeiteloos door het leven zweven is. Dat is het niet. Helemaal niet als je ’net begint’. Het lijkt soms op afkicken met alle nare bijverschijnselen van dien.

Maar dan.. Als je door de grootste narigheid heen bent voel je je als herboren. Ik kan het gewoon niet anders uitleggen.
En dan gaat het steeds makkelijker en moeitelozer. Dan voel je de standaard gloeiende bol van geluk in je binnenste groeien en groeien, totdat het al je cellen vult.

Schitterend Leven

Ik ben toe aan een volgend hoofdstuk en daar horen veranderingen bij. Andere focus, andere klanten, andere werkwijze, andere inspiratie, andere programma’s, andere tijdsindeling, andere dromen en andere doelen.

Ik ben diep dankbaar voor alles wat ik heb mogen leven, leren en ervaren in mijn leven. En ik kan het soms bijna niet geloven. Mijn leven, mijn gezin, mijn liefde, mijn zielswerk, alles wat er is én alles wat nog gaat komen, het voelt allemaal als één groot avontuur.

Ik blijf liggen totdat ik opsta. Voor jou is dit misschien een vreemde zin, voor mij is het mijn levensmotto geworden. Daar vertel ik nog wel eens een keer wat meer over. Ik eer mijn inspiratie door te handelen wanneer ze zich aandient. Maar niet zomaar op elk moment. Zodra de duw zodanig is dat ik opsta, zal ik staan en handelen. En anders niet.

En ja hoor, inspiration came knocking on my door.

De eerste aflevering van de Schitterend Leven Podcast staat inmiddels online en dat is nog niet alles..
De Schitterend Leven Show komt eraan..

Wie ben jij?

Je bent er klaar voor om zelf je leven in handen te nemen, helemaal. Je bent op de goede weg, je hebt al successen geboekt, maar er blijven onderwerpen die terugkomen, als een fragment in een plaat die in de kras zich blijft herhalen (voor wie deze vergelijking nog kent ;-). Je wilt los, je wilt vrij, je wilt helemaal jezelf kunnen zijn. Schaamteloos genieten en leven, zonder dat je je af hoef te vragen of het wel kan, of het wel mag, of het wel is zoals het hoort. Je voelt de roep van iets binnen in je dat er meer mag zijn. Meer, beter, fijner, schitterend.

Je bent bereid om het werk te doen, je weet alleen niet hoe.
Je bent bereid om open te praten over al je wensen en verlangens, je hebt ze alleen nog niet helemaal helder.
Je wilt Schitterend Leven en je bent er klaar voor om in de volgende versie van jezelf te stappen.
Op naar jouw volgende hoofdstuk.

Niet meer vanuit kramp, maar vanuit super flow.
Niet meer vanuit hoe het hoort, maar precies zoals perfect bij jou past.
Niet meer vanuit een vaag gevoel van ‘dit zal het wel zijn dan’, nee..
Vanuit het suizende gevoel van puur geluk.

Mijn werkveld is Schitterend Leven.

Dat doe ik zelf en met liefde leer en inspireer ik jou om hetzelfde te doen.

Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk.
Maar voordat het nieuwe hoofdstuk echt kan beginnen, was een ander hoofdstuk nodig.
Een einde, een slot, een toegift, een dankwoord, een afronding.

Deze jaarbrief is een ode aan het afgelopen jaar, een ode aan wie ik was dit jaar.
Maar deze brief is vooral een belofte voor wat 2020 gaat brengen.

En dan nu..
Een nieuw begin!

Liefs, Divera

Meer informatie? Klik op de link.

Hét handboek voor beginnende coaches 
Magic Mornings 
Divera geeft Inspiratie 
Schitterend Leven Podcast 
Schitterend Leven Show