Hoelang blijf je nog ‘aanrommelen’?

door

Wat ik graag doe is jou verder helpen met nieuwe woorden, gevoelens, gedachtes en overtuigingen zodat er een nieuw persoon mag ontstaan. De geëvolueerde versie van jezelf. Met een steun in de rug en vooral: met stapels aan nieuwe woorden, zinnen, andere manieren om er tegenaan te kijken.

En dan schitterend met stip op één, met lichtstralen en rookwolken dé nieuwe manier van denken, voelen, geloven en leven:

Alles wat ik wil is voor mij beschikbaar. Het enige wat ik hoef te doen is mijn weerstand op te geven en het allemaal toe te laten.

Jaaah, had je niet gedacht he? Dat het zo werkt?
En ja, het werkt zo.

Jammer toch dat mijn woorden je eigenlijk niks echt leren. Het blijft altijd nog ‘ja Divera vertelt daar zo leuk over’. Pas als mijn woorden, jouw angsten, jouw verlangens, alles wat er is plaats heeft kunnen maken voor ERVARINGEN, dan pas zul je het echt weten.

Maar de BEREIDHEID om te leren is al genoeg.
De bereidheid om andere woorden te accepteren is al genoeg.
De bereidheid om eerst te geloven en dan te zien is al genoeg.
De bereidheid om de eerste stap te zetten, met geen idee waar het eindigen zal, is al genoeg.

De enige reden waarom jij steeds krijgt wat je niet wilt, is omdat je jezelf hetzelfde oude, uitgekauwde verhaal verteld.

De enige reden waarom jij nog steeds staat waar je niet wilt zijn, is omdat je in rondjes steeds jouw eigen werkelijkheid aan het afspelen bent. Als 10.000e herhaling van de eerste Friends aflevering, maar dan lang niet zo grappig meer.

De enige reden waarom jouw verlangens net buiten jouw bereik blijven, is jouw weigering om te gaan staan voor wie je werkelijk bent. Een oneindig wezen, dat in dit lichaam het mooiste spel ooit mag spelen. Leven.

Ik weet toch precies hoe het werkt lieve schat. Je hebt jaren gewoon maar wat aangerommeld en ineens voel je aan alles ‘dit wil ik niet meer’. Maar ja, wat dan wel?

Begin dan hier.
Begin met toegeven dat je meer wilt.
Begin met toegeven dat je het niet allemaal zelf weet.
Begin met toegeven dat jouw manier niet meer de beste manier is.
Begin met je openstellen voor nieuw, anders, fijn, beter, mooier.

En laat je inspireren.

Ik ben gekomen waar ik nu ben, omdat ik mijn hart en ziel heb opengesteld om alles in mijn veld uit te nodigen wat ik nodig had om te kijken, te voelen, te ervaren en te leren.

Was het altijd makkelijk? Ehm NO!!!
Bloed, zweet en in mijn geval heul veul tranen heeft het me gekost.
En ook geld.

Ik kon niet anders. Want ik wist, dit is niet het leven wat voor mij de bedoeling is.
Hoe weet ik niet, maar het MOET anders.

Is het resultaat de moeite waard?

Oh lieverd.. Ik heb bijna geen woorden voor alles wat het leven me geeft vanaf het moment dat ik stopte met vechten, stopte met pleasen, stopte met de buitenwereld als graad meter te houden of het wel of niet goed deed.

Schitterend Leven. Dat is wat ik doe.
Ga je mee?

Liefs, Divera