Hoofsteden vs Bloggen

door

Het lijkt wel een commandocentrum: een landkaart, losse blaadjes met gekrabbel, een opengeklapte laptop en twee gespannen, geconcentreerde gezichten.
Er is een doel te behalen: een voldoende voor de Topo-Europa-Toets.
De hoofdstad van Spanje en het belangrijkste industriegebied in Duitsland. En potverdikkie, er staan landen tussen die vroeger niet eens bestonden!

Met één oog kijk je naar de lijst met hoofdsteden en roep je af en toe ‘goed zo’ en met het andere blader je op je laptop naar dat laatste half geschreven blog.

‘Ma-am!’

Het schuldgevoel schiet langs je ruggengraat omhoog, je slaat je laptop dicht en jullie duiken samen verder in welke landen ook alweer bij Scandinavië horen.

Je wil zo graag met je aandacht bij je kind blijven.
Maar je wordt non-stop geteisterd..

Ik zou meer blogs moeten schrijven.
Ik had veel meer klanten moeten spreken.
Ik had al veel meer omzet willen hebben.
Ik had me nog zo voorgenomen om meer posts te maken voor social media.
Ik wilde nog minimaal naar twee evenementen, kijk wat daarvan terecht is gekomen.

Je kijkt naar het gespannen snoetje van je kind en daar komt ze, de sluipmoordenaar van alle ambities: ‘Ik zou toch tevreden moeten zijn, want we hebben het toch al goed zo?’

Knettergek word je van die stemmen.
Als je letterlijk naar ze luistert, zou je moeten stoppen met je bedrijf. Je kunt tenslotte geen twee dingen goed doen, met heel je hart. Toch?

Ho, stop.
Je hebt gelijk dat die stemmen je vertellen dat je iets niet goed doet.
Maar de oplossing is níet dat je stopt met je bedrijf.

Jouw bedrijf gaat niet over ‘zomaar werken’, het uitje naar Disney betalen of financieel bijdragen aan de verbouwing. Jouw bedrijf gaat over jouw missie, waarom je hier bent en om alles van jou voluit te laten leven.

En hoeveel je man ook verdient, hoe goed jullie het ook hebben: die missie moet geleefd worden. 

De vraag is dus niet of je niet minder moet werken, of zelfs met je bedrijf moet stoppen. De enige vraag is hoe je zowel je gezin – want dat is ook deel van voluit leven – als je bedrijf alle energie en inzet kunt geven die ze verdienen. Kwestie van jouw commandocentrum opnieuw inrichten. Zodat jij compleet kunt leven wat je missie is. Wat jij bij te dragen hebt.

De bedoeling is dat je ultiem geniet van je bedrijf én met liefde nog maar eens een keer de hint geeft: ‘het rijmt op puntje puntje stinkie’.
Lfs, Divera

p.s. Het kan echt, je bedrijf en je gezin allebei op 1. Weet je niet hoe? Schrijf je hier in voor de gratis online masterclass op 17 april en ik help je. Claim hier jouw plek: https://www.divera.nl/allebei