Laat je verrassen

Laat je verrassen door wat je niet meteen ziet!

Afgelopen weekend was de laatste dag van de Coach Oefen Intensive, een programma waarin we coachgesprekken oefenen en ik feedback geef. Twee coaches zijn ‘coach en cliënt’ en ik observeer. Het zijn altijd intensieve sessies. De ‘cliënten’ brengen eigen coachvragen in, dus dat komt dichtbij. De coaches zijn gespannen, want oefenen is al retespannend, laat staan met een observant. En de nabespreking is misschien nog wel spannender. Want we praten over de interventies van de coach, maar ook over de situatie van de cliënt.

Zo. Ontzettend. Gaaf.

Zo. Ontzettend. Leerzaam.
En ja.
Zo. Ontzettend. Spannend.
Voor iedereen.
Ook voor mij.

Want ik balanceer op het koord van leerproces aan de ene kant, persoonlijke situatie van de client aan de anderen kant, mijn eigen observaties vanuit mijn eigen referentiekader daar ergens onder, sjonge.. Maar met zoveel wat zo spannend is, zodra je aan de andere kant aankomt (en natuurlijk ook tijdens het lopen) is het uitzicht adembenemend mooi.

Er gebeurde nog iets wat ik niet zag aankomen.

Maar wat deze mooie dag nog een soort gouden randje gaf.
Ik hoorde over de Schatkamerkanjers en de afstemgroep.

Ik ben graag van waarde voor beginnende coaches. Ik deel veel informatie, ik organiseer veel leermogelijkheden, ik verkoop mijn diensten, ik schrijf een boek. En dat is allemaal super meetbaar. Ik zie hoeveel posts ik plaats op social media, ik kan tellen hoeveel workshops en trainingen ik geef, ik zie precies hoeveel omzet ik draai, ik weet hoeveel boeken ik verkocht heb.

Maar het volledige effect van mijn werk is niet meetbaar.
Want dat is niet zichtbaar. Niet helemaal.

Tijdens deze mooie Coach Oefen Intensive hoorde ik voor het eerst van de Schatkamerkanjers. Oud-Schatkamerleden vonden het zo jammer dat het contact stopte na de Schatkamer, dat ze met een paar coaches een eigen groepje zijn gestart.

Tijdens deze mooie Coach Oefen Intensive hoorde ik voor het eerst van het afstemgroepje.

Als je bij de Schatkamer komt, heb ik elke twee maanden een andere focus. En in de focus op mindset starten we altijd met een week gezamenlijk afstemmen, heel vroeg in de ochtend. En dat is een paar coaches zo goed bevallen, dat ze zelf deze constructie hebben doorgezet.

Ik zat daar een beetje trots en dankbaar te wezen, toen deze dingen zo ‘en passant’ langskwamen. Sjonge. Het effect van mijn droom, van mijn werk, van mijn leven is groter dan ik dacht. Want er is niet alleen dit. Er zijn de coaches die er inmiddels klaar voor zijn om te schitteren, van wie ik de ene na de andere post voorbij zie komen. De coaches waarvan ik weet dat zij ook weer anderen laten schitteren, omdat ze de moed hebben gehad om hun hart te volgen.

Ik heb ook heus wel dagen dat de inspiratie niet als vanzelf m’n oren uitspuit.
Dat m’n bed veel warmer voelt dat m’n nog koude werkkamer.
Dat Netflix naar me lonkt met voorstellen van weer een andere leuke film.

Dan verheug ik me gewoon alvast op het volgende moment dat ik me kan laten verrassen door wat ik niet meteen kan zien.

Liefs, Divera | Dé coach voor beginnende coaches

p.s. en niet vergeten, lieve coach, de wereld wacht op jou om te schitteren!

p.p.s. mijn gratis online training ‘In 5 Cruciale Stappen van Coachdroom naar Droompraktijk’ komt er weer aan! Met nieuwe informatie én dingen die je al van mij hebt gehoord maar in een nieuw jasjes. Want tja, als je het weet maar je doet het (nog) niet, dan weet je het eigelijk nog niet! Kies de datum en tijd die jou het beste past en meld je aan voor het webinar.

Doe mee met de 21-daagse Afstem Challenge

Het doel van deze challenge is om jou te laten intappen op jouw creatiekracht! Zodat jij met een helder doel kunt bewegen naar alles waar jij naar verlangt. En dat allemaal door 15 minuten per dag te gebruiken voor het afstemmen.

Klik hier, bepaal je eigen prijs en doe mee: https://www.divera.nl/afstemchallenge/

Menu