Nee, Daar Ben Ik Niet Voor Gemaakt

door

Het zou wat zijn hè? Dat je dat gewoon zou kunnen zeggen! Je baas vraagt je om een extra taak te doen waarbij je presentaties moet geven aan grote groepen en je voelt aan alles dat je daar helemaal geen zin in hebt. En dat je gewoon zegt:

Nee, Daar Ben Ik Niet Voor Gemaakt

Of je avontuurlijke partner komt ineens met het idee om je huis te verkopen en ergens in een tiny house in een community het leven verder op te bouwen. En je ziet het enthousiasme in zijn ogen, maar je voelt aan alles dat je je ruimte zal gaan missen. En dat je gewoon zegt:

Nee, Daar Ben Ik Niet Voor Gemaakt

We zijn allemaal geboren met een unieke essentie, een unieke energie, een unieke rol die alleen JIJ kunt vervullen.
En nee, je bent geen schaap met vijf poten.
Maar ik snap ook dat je ver van je essentie bent afgedwaald.

Want ja, je moet gewoon doen wat je ouders zeggen.
Je moet gewoon doen wat je baas zegt.
Je moet gewoon doen wat de regering zegt.

En toch..

Wat nou als er een manier is om je fijn en in harmonie te bewegen in deze prachtige wereld EN DAT JE TEGELIJKERTIJD TROUW BENT AAN WIE JE IN ESSENTIE BENT?

Mijn bek valt open van verbazing als ik kijk naar mijn eigen leven.
Hoe de fuck is het in hemelsnaam mogelijk dat ik hier sta?

Ik voel me zo gelukkig, ik voel me zo heel, ik voel me zo compleet, ik voel me zo succesvol, ik voel me zo geliefd, ik voel me zo gezien, ik voel me zo ontzettend gehoord! En ik geniet zo intens en schaamteloos van het leven, dat het soms bijna pijn doet.

Dat was er niet zomaar.
Ik moest op les.

Ik moest naar de ‘hoe werkt het eigenlijk allemaal voor Divera’ school.

En dat was best een dingetje.
Want op die school is er maar één leraar.
En dat ben ik, mijn energie, mijn essentie, mijn verruiming, mijn vernauwing, mijn lessen, mijn vragen, mijn antwoorden, mijn leiding, mijn ziel.

Getverdemme, ik had ineens niemand meer om a. de schuld te geven van de ellende waar ik me vaak in vast voelde zitten en b. ik had niemand die me kon vertellen welke stappen ik kon volgen naar lang en gelukkig leven.

Ik moest opnieuw leren leven.

De ruis van buitenaf steeds zachter zetten, de roep van binnen steeds duidelijker voelen.

Nee, Daar Ben Ik Niet Voor Gemaakt

Je hoeft het heus niet zo letterlijk te zeggen. Liever niet zelfs, want dit erkennen voor jezelf is vaak al een dingetje, laat staan dat je daar onbegrip of ruzie bij uitnodigt.

Begin met voelen.

Begin met heel eerlijk voelen en eerlijk zijn naar jezelf. Wat zijn dingen die je denkt, doet, zegt en gelooft die passen bij wie jij echt bent? En wat denk, doe, zeg of geloof je die eigenlijk helemaal niet passen. Die knellen, die schuren, de vrij en los willen?

Opmerken is al een eerste stap.
Zelfs de bereidheid voelen om het op te gaan merken is een eerste stap!

Schitterend Leven, here we come!
Liefs, Divera