Wat Heb Jij Nog Te Beschermen

door

Ik hoef niets meer te beschermen.
Want ik heb niets meer te verliezen.

En als ik niets meer te verliezen heb, kan ik alles zijn wat ik ben.
En als ik alles kan zijn wat ik ben, ben ik volmaakt gelukkig en ben ik daardoor van waarde.
Voor mezelf en voor de wereld.

Afgelopen zaterdag mocht ik samen met Josje Feller de 3-daagse Levensenergie Summit van Feller Licht openen. Drie dagen lang aandacht, licht en liefde voor onze levensenergie. Het was een programma gebracht door absolute kanjers en er waren workshops, speed-dates en masterclasses.

Ik had de titel voor ons gesprek bewust en met lichte zenuwen gekozen:
‘Genieten van S*ks en Geld‘. (Ik gebruik dat sterretje omdat anders het internet allerlei goedbedoelde blokkades loslaat op mijn tekst. Maar dat is een heel ander verhaal..)

Anyways, die titel vat voor mij een ENORME transformatie in mijn leven samen.
En dat valt niet in één (of twee of honderd) blogs samen te vatten, zoveel pijn, verdriet, inzichten en moois het mij heeft gebracht om op reis te gaan naar het (ultiem, schaamteloos en volledig!) genieten van deze twee onderwerpen.

Ze lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar voor mij ligt er een hele duidelijke connectie. In de basis gaat het allemaal over in hoeverre je jezelf toestaat om te genieten van het leven. Want als je voelt dat dat niet mag of kan, why bother?

Let me explain.

Stel je verlangt naar meer geld. Maar je mag er niet van genieten, want dat mag niet, dat hoort niet, dat is niet goed. Hoe geld ook z’n best doet om op alle mogelijke manieren naar je toe te komen, je zal het niet opmerken, want energetisch zend je uit: ‘doe maar niet, want daar komt alleen gedoe van’.

Stel je verlangt naar meer intimiteit in je leven. Maar je mag er niet van genieten, want dat mag niet, dat hoort niet, dat is niet goed. Hoe intimiteit ook z’n best doet om op alle mogelijke manieren naar je toe te komen, je zal het niet opmerken, want energetisch zend je uit: ‘doe maar niet, want daar komt alleen gedoe van’.

En dat spelletje kun je dan je leven lang volhouden: ernaar verlangen, niet geloven dat het mag of kan, frustratie voelen dat het er (nog steeds) niet is, repeat.

Alles begint met inzicht en de bereidheid en de moed om aan te kijken wat er echt is.
En dat, mooi mens, heeft me gebracht waar ik nu sta.

Heel eerlijk, het was een pijnlijk pad, vol met dikke vette frustratie, voelen dat ik het niet waard was om gelukkig te leven, wanhopige pogingen om hier uit los te komen en keer op keer teleurstelling. Oh die teleurstelling.. Ik zal je nooit vertellen dat de weg naar Schitterend Leven over rozen gaat en alleen maar moeiteloos.

Maar..
Het enige wat je hoeft te doen is door te gaan.
Steeds de ene voet voor de andere.
Voelen, ervaren, kiezen en weer door.
Steeds meer leren, steeds beter weten en steeds een beetje meer vertrouwen voelen.
Ik. Kan. Dit.

En dan ineens praat je open en eerlijk over het faken van orgasmes en genieten van s*ks en geld.
Met het prachtige resultaat dat mijn inbox en DM’s worden overspoeld door mensen die zo geraakt zijn door m’n verhaal en actie nemen om hier voor zichzelf mee aan het werk te gaan.

Ben je nieuwsgierig?
Beluister de podcast waarin ik word geïnterviewd door Margit Ceska over het faken van orgasmes  hier.
Bekijk het gesprek met Josje Feller in de Feller Licht Community op Facebook.
Via deze link kun je daar lid van worden
.
En het gesprek vind je dan hier.

En ik zie graag je mail of DM als je nog persoonlijk wilt reageren.

Geniet!
Liefs, Divera